Pre-Press

Procedura de prepress include pregătirea unei plăci de imprimare, purtătoare de imagine sau formă, care urmează să fie montată pe o presă de tipar, dar și ajustarea de imagini și texte.

Programele necesare într-un departament de PrePress sunt: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Corel Draw și Adobe Acrobat. Majoritatea programelor au capacitatea de creare a unui anumit tip de fișier. Cu aceste programe putem crea sau edita imagini și elemente de grafică.

  • CDR – Corel Draw – Editor grafic vectorial. Acest editor rulează în prezent doar pe sistemul de operare Windows

  • PSD – Adobe Photoshop – Liderul tuturor programelor de editare. Permite editarea și retușarea a numeroase detalii. Profesioniștii din domeniu îl folosesc pentru editări de luminozitate,  culoare,  contrast,  aplicare de efecte pe zone sau pe întreaga imagine.

  • PDF – Adobe Acrobat – Aplicație dezvoltată de Adobe Systems pentru a vizualiza, crea, manipula și printa fișiere în format “document portabil”.

  • AI – Adobe Illustrator – Editor grafic vectorial ce a apărut în familia Apple, însă la momentul actual este în familia Adobe, fiind programul complementar Photoshop și concurentul numărul 1 al lui Corel Draw. Illustrator este direcționat către grafică și design, mai puțin spre editare.

  • IND – Adobe InDesign – Este programul folosit pentru așezări în pagină, în special în cazul revistelor, broșurilor, cataloagelor, flyerelor, pliantelor.

Dispunem de doua statii grafice Dell de ultima generatie precum si de programele mai sus mentionate cu licenta.

statie-grafica-t7500